Software Architect

Software Architect

Software Architect (Language: English or Dutch)

Ervaring

Senior

Functie

Software Architect 

Start Datum & Duur

01-04-2019 tot 31-07-2020 (1.5 jaar)

Locatie

Amsterdam

Wat ga je doen al Software Architect?

Als senior architect werk je mee aan een toekomstvast platform voor Java webservices en API’s bij International. In je werk heb je veel afstemming met andere teams over technische oplossingen en afhankelijkheden. Je bent de spin in het web voor de verschillende ontwikkelteams en aanspreekpunt voor technische vraagstukken.
Je werkt in een architectenteam bestaande uit  domeinarchitect en nog een software architect. Dit team staat ten dienste van de DevOps-teams van NSI, waarbij ze meedenken over technische oplossingen en afhankelijkheden.

Zo werkt het

Je bent verantwoordelijk voor de invulling van de volgende activiteiten:

•              Vertalen van business wensen naar technische oplossingen (ontwerp en architectuur) of toetsen van de oplossingen van teamleden, afstemmen met verschillende teams en uit kunnen leggen aan niet technische collega’s.
•              Opstellen en bewaken van applicatie architectuur rekening houdend met standaardisatie, schaalbaarheid, herbruikbaarheid, performance, security en beschikbaarheid.
•              Ondersteunen van ontwikkelaars en testers bij het implementeren en gebruik van de oplossingen
•              Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de organisatie en impact bepalen van veranderingen op (lopende) projecten
•              Teams adviseren over ontwerp en architectuur, hierin samenwerkend met de verantwoordelijk domeinarchitect
•              Stakeholdermanagement met andere teams, leveranciers en/of externe partijen die willen aansluiten op de API. Hierbij heb je contact met business relaties van NSI en geef je advies, dan wel werk je oplossingen uit over het gebruik van de NSI API en aansluiting op de centrale API management omgeving.
•              Ondersteunen bij deployments naar de test, acceptatie en productie omgevingen.

Je werkt probleem gedreven (maak oplossingen bij vraag, niet oplossingen waar de vraag dan op moet gaan aansluiten)
Je kunt snel schakelen en vindt het leuk om veel balletjes in de lucht te houden. Je hebt een positieve, optimistische insteek en wordt blij van mensen helpen. Een chaotische omgeving met regelmatig wisselende strategie en complex politiek krachtenveld schrikt je niet af, je ziet mogelijkheden waar anderen ze niet zien.
Werken in een multidisciplinair team vraagt om flexibiliteit in je invulling van je rol. Soms zul je informatie analist zijn, soms architect, soms help je developers, soms los je infra problemen op. Deze manier van werken geeft je energie.

Waar ben je goed in?

Om succesvol te zijn in deze functie beschik je over:
•              Minimaal afgeronde ICT HBO opleiding of aantoonbaar HBO werk-/denkniveau
•              Ruime ervaring met ontwerpen van secure, scalable, high performance (stateless) REST-http API’s
•              Ervaring met solution architecture, specifiek op het gebied van applicatie integratie
•              Ervaring in transactionele (e-commerce en bemenste verkoop) en complexe omgevingen
•              Technische aanspreekpunt en Ondersteunend aan de B2B accountmanagers voor het werven en aansluiten van derde partijen op de NSI api
•              Aantoonbare  ervaring met Agile/scrum werken
•              Basis begrip van Java
•              Aantoonbare ervaring met de werkzaamheden zoals boven beschreven

En je beschikt over goede communicatieve eigenschappen met Marketing en Sales om het de commerciële impact van de website optimaal te laten zijn.

Solliciteren?

Graag ontvangen wij bij interesse uw CV, motivatie (ingaan op uw ervaring met de gestelde eisen en wensen), tarief, beschikbaarheid en eventuele vakantiedagen. U kunt reageren via de onderstaande solliciteer knop.

Let op! Alle gevraagde kennis, opleiding en ervaring dienen duidelijk uit uw CV  naar voren te komen. Uw sollicitatie dient minimaal te bestaan uit een CV, eventueel aangevuld met referenties e/o een motivatie. De gehele sollicitatie (CV, referentie en evt. motivatie etc.) is in het Nederlands en mag niet langer dan 8 pagina’s zijn.