SAP ABAP Developer

SAP ABAP Developer

Freelance Vacature

Ervaring

Senior

Functie

SAP ABAP Developer

Start Datum & Duur

30-06-2019 tot 29-06-2021

Locatie

Utrecht

Zo werkt het als technisch SAP ABAP Developer

Als technisch SAP ABAP Developer ben je verantwoordelijk voor het onderhouden en verbeteren van het bestaande CRM en HB systeem. Je werkt binnen het project actief mee aan het ontwerp- en ontwikkeling van de verkoop- en serviceprocessen in SAP CRM en Hybris Billing. Je stemt de technische oplossingen af met de SAP/Web ontwikkelaars van de andere projectteams. Je kijkt verder dan alleen SAP CRM/HB en bent gericht op de hele keten.

Je bent werkzaam in een scrum-team dat bestaat uit verschillende disciplines en verantwoordelijk is voor de zakelijke markt. Binnen dit team speel je in alle fases van realisatie een rol: vanaf initiatie en design tot en met het live gaan en de nazorg. Afstemming met de product owner over prioriteit en de klant over de oplossing horen hierbij. Daarnaast help je actief mee aan het beheer van het applicatielandschap. Je monitort de systemen en lost incidenten op.

Hier gebeurt het

In afdeling BouwCentraal wordt op een agile methode ontwikkeld, wat betekent dat je als onderdeel van een scrumteam je ontwikkelwerkzaamheden plant en uitvoert. Het is aan de ontwikkelaar om de codekwaliteit te verhogen en passend binnen het agile gedachtegoed uit te werken, daarnaast is de eerste gedachte altijd dat de code ook door andere afdelingen gebruikt moet kunnen worden. Er ligt hiermee veel verantwoordelijkheid bij jou en je team. Binnen BouwCentraal kom je te werken voor het team die de Zakelijke markt bediend. De nadruk van de werkzaamheden zijn gerelateerd aan SAP applicaties.

Dit neem je mee

Om succesvol te zijn als technisch SAP CRM/HB DevOps Consultant beschik je oa over onderstaande:

 • Een afgeronde HBO of WO opleiding
 • Minimaal 7 jaar ervaring als SAP ABAP Developer
 • Minimaal 2 jaar ervaring met SAP CRM
 • Minimaal 5 jaar ervaring met BOL-framework / Genil en WebUI development is een vereiste
 • Communicatief vaardig: je bent in staat om zowel met engineers als business te praten

Je hebt ruime ervaring met:

 • Je komt te werken in een scrum team. Een Agile mindset is dan ook een vereiste
 • Je werkt in een omgeving waar meerdere teams op dezelfde omgeving ontwikkelen. Afstemmen van standaarden en hierin de samenwerking opzoeken is voor jou vanzelfsprekend
 • Kennis van de recente toevoegingen aan ABAP 7.50 (pré)
 • Ervaring met PI-ontwikkeling (pré)
 • Functionele SAP CRM kennis en/of als test consultant (pré)

DevOps mentaliteit

Als DevOps teamlid ben je verantwoordelijk voor de totstandkoming van het potentiële uitleverbare increment van een product en het onderhoud hierop. Je maakt deel uit van een autonoom en zelf-organiserend team. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het voortdurend voortbrengen van producten van hoge kwaliteit en het continu verbeteren van het team en het proces.
Dit doe je o.a. door:

 • Je hebt focus op de continue verbetering van het product, het team en het proces.
 • Je signaleert en draagt bij aan het verwijderen van belemmeringen binnen en buiten het team.
 • Je deelt gespecialiseerde kennis en vaardigheden met andere teamleden.
 • Je deelt de verantwoordelijkheid voor de sprint resultaten als team.
 • Je bent bereid tot het aannemen van disciplines die buiten je eigen expertisegebied liggen.

Je werkt gestructureerd en je hebt overzicht op je eigen werk, en het werk van je team.

Solliciteren?

Graag ontvangen wij bij interesse uw CV, motivatie (ingaan op uw ervaring met de gestelde eisen en wensen), tarief, beschikbaarheid en eventuele vakantiedagen. U kunt reageren via de onderstaande solliciteer knop.

Let op! Alle gevraagde kennis, opleiding en ervaring dienen duidelijk uit uw CV  naar voren te komen. Uw sollicitatie dient minimaal te bestaan uit een CV, eventueel aangevuld met referenties e/o een motivatie. De gehele sollicitatie (CV, referentie en evt. motivatie etc.) is in het Nederlands en mag niet langer dan 8 pagina’s zijn.